Förskolan.

Jag är verkligen glad och tacksam över att solrosen ville ta hand om Linn. Personalen är ett bra team med lång erfarenhet bakom sig. De ligger hela tiden steget före så att det ska bli så bra för Linn som möjligt. På bara två veckor har de tagit fram lite "special saker" endast för Linn.
 
Samlingen för dem är deras lärostund så då vill de inte att barnen ska komma fram till den som har samlingen och greja med det som hon håller på med. Linn vill så gärna gärna fram och greja med bilderna hon med så de har gjort som så att hon har fått en egen tavla med bilder som hon kan sysselsätta sig med.
 
Så här ser samlingsringen ut. Barnen har inga bilder på sig själva där de sitter utan varje barn är ett djur :) På den blå mattan vill de inte att barnen ska vara. Den grå tavlan är en tavla där de sätter upp bilder ur tex berättelser.
 
Linns plats på samlingen. Hon är ett Lamm. För att hon ska koppla djuret till henne har de satt hennes bild där också.
På väggen bakom Linns plats finns två plastfickor med filtkort. De kan hon hålla på med när det kliar i fingrarna och hon vill hjälpa till. Det hänger också en röd filt tavla där som hon sätter bilderna på.
 
Linn pysslar med sin egna tavla och samlingen kan fortsätta i lugn och ro.
 
En egen sångpåse har hon också med hand dockor i. Så när de olika sångerna sjungs kan Linn ha sina egna dockor.
 
Personalen har också tagit kort på Linn när hon sysselsätter sig med olika saker så att hon kan peka på vad det är hon vill göra.
 
Här hänger lite pyssel saker för Linn. Hon ser på korten vad det är i påsarna. Det hänger en grön påse under de röda också. I den finns flera kort på olika saker Linn gör så där kan hon peka sig till vad hon vill göra.
 
Här är några av korten som finns i den gröna påsen.
 
Helt fantastiskt tycker jag detta är! Linn lever här och nu. Jag kan inte tala om för henne om vad som ska hända om en stund. Det förstår hon inte. Allt är nu. Det som händer nu. Hon kan förstå vanliga fraser som *ska Linn äta* Då går hon till köket och sätter sig vid bordet. Men frågar du om hon tex vill ha mjölk så får du inget svar utan du måste visa mjölkpaketet för henne och samtidigt fråga. 
 
Att Linn inte pratar gör att bilderna som personalen använder sig utav är jättebra. Linn ser och kan sedan visa.
 
Jag är så glad att vi bytte som ni säkert förstår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann Andersson

Åh Jenny <3. Så varm i hjärtat jag blir när jag läser och tittar på bilderna. Pedagogerna där är ju hjältar för er och Linn. Känns som om det är bästa platsen, absolut, för Linn och jag förstår att du/ni känner er trygga. Vilken fantastisk förskola!
Kramar och lycka till er nu att ni får ha det så bra det bara går. Kramar <3 <3 <3

2012-12-09 @ 18:28:34
URL: http://ketogenmat.webblogg.se
Postat av: Sandra

Det ser ut som att det är en bra förskola med genomtänkt material. Hoppas att ni kommer att känna er trygga och att allt blir så bra som det kan bli.

KRAMAR <3

2012-12-09 @ 20:02:48
URL: http://www.lillaangelyne.blogspot.com
Postat av: Diana

Så härligt att läsa och se att dom verkligen gör allt för att Linn skall få vara Linn och få vara med på sitt alldeles egna unika sätt. Det kommer bli toppen! Kram 💕

2012-12-09 @ 20:52:02
Postat av: Catrin

<3

2012-12-09 @ 21:22:21
Postat av: Nina

Grattis till ett lyckat byte. Det verkar ju helt fantastiskt. Linn kommer med all säkerhet trivas som fisken i vattnet. <3Kram

2012-12-10 @ 06:04:35
Postat av: Mia

Är så skönt att set äntligen blivit bra för prinsessan:) så smart och pedagogiskt! Märks att det är bra pedagoger som är öppna och fångar upp!!!
När man ser allt dom har gjort för Linn blir man varm ända in i själen, hon och ni är så värda detta!!! Kram

2012-12-10 @ 09:23:43
Postat av: Daniela

Helt underbart att läsa detta! Vet hur skönt de är när de blir så rätt! Inte för att vi har samma situation men vi trivdes inte med förra avdelen och nu har vi kommit till en mycket bättre! Så skönt de måste vara för er att pedagogerna gör detta och att de VILL göra de! Så glad! Kram

2012-12-11 @ 21:50:03
URL: http://Famlilius.wordpress.com
Postat av: Mrs Prosser

Ah vad glad jag blir nar jag laser detta och ser pa bilderna! Det maste kannas saaaa bra! Jag saknar er alla.....Kram Helen

2012-12-13 @ 22:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!