Saga

I helgen kom Saga till sin sista vila. Bars dit av bästa papporna. Så otroligt tung men vacker dag. Sagas begravning var fantastiskt fin.
Vi mammor satt runt henne en stund innan ceremonin började, höll en hand på hennes kista. Hon var inte där. I kistan alltså. Själsligt. Hon var med sin älskade syster.
Tillsammans. 

Älskar "kronan" vi köpte, tillsammans. 
FLYG MOT STJÄRNORNA. VI SES IGEN 💖
Grät lite när jag läste 💖

Har du någonsin undrat hur mammor till barn med funktionsnedsättning väljs ut?

Visualisera dig att Gud svävar över jorden och väljer sina verktyg för fortplantning med stor omsorg och överläggning. När han observerar instruerar han sin ängel att göra anteckningar i en gigantisk huvudbok.
“Den här får en dotter. Skyddshelgonet blir Cecilia.”

“Den här får tvillingar. Skyddshelgonet blir Matthew.”

“Den här får en son. Skyddshelgonet blir hm… ge henne Gerard. Han är van vid svordomar.”

Slutligen överlämnar han ett namn till en ängel och ler. “Ge henne ett barn med funktionsnedsättning.”

Ängeln blir nyfiken. “Men Gud varför denna? Hon är så lycklig.”

“Just det” ler Gud. “Kan jag ge ett barn med funktionsnedsättning till en mor som inte kan konsten att skratta? Det vore grymt!”

“Men har hon tålamod?” frågar ängeln.

Jag vill inte att hon ska ha för mycket tålamod då kommer hon att drunkna i ett hav av sorg och förtvivlan. När väl chocken och förbittringen avtar så kommer hon att hantera det. Jag såg henne idag. Hon har den där känslan av självständighet och oberoende som är så nödvändigt för en mor. Du förstår, barnet som jag ska ge henne har sin egen värld. Hon måste få barnet att leva i hennes värld och det kommer inte att bli lätt.

“Men Herre, jag tror inte ens att hon tror på dig.”

Gud ler. “Det spelar ingen roll, jag kan fixa det. Den här är perfekt – hon har tillräckligt med själviskhet.”

Ängeln flämtar – “Självisk? Är det en fördel?”

Gud nickar. Om hon inte kan skilja sig från barnet ibland kommer hon inte att överleva. Ja! Det här är en kvinna jag skall välsigna med ett barn som inte är som alla andra. Hon inser det inte ännu, men hon kommer bli avundad. Hon kommer aldrig ta ett ”sagt ord” för givet. Hon kommeraldrig att se varje ”steg” på ett vanligt sätt. När hennes barn säger “Mamma” för första gången kommer hon att uppleva ett mirakel och hon vet om det. Jag kommer tillåta henne att klarögt se de saker jag ser… Okunnighet, grymhet och fördomar… Och, jag kommer låta henne stiga över dem. Hon kommer aldrig att vara ensam. Jag kommer att vara vid hennes sida varje minut varje dag i hennes liv eftersom hon gör mitt jobb lika säkert som om hon var här vid min sida.

“Och vem blir hennes Skyddshelgon?” frågar ängeln med pennan redo i luften.

Gud ler. “Det räcker med en spegel.” 


Bilstöd

Vi är beviljade bilstöd från försäkringskassan. Och handikappanpassning till bilen vi köpt.

En likadan som är på bilden har vi köpt. Just nu står den i Tyskland. Den sista i produktion. Spännande. Det ska byggas insteg för Linn och en specialstol ska på plats. Kommer bli bra. Ett handtag oxå så hon kan kliva in bra. Det är på ett ungefär det vi vet nu om ombyggnaden.

Krampmässigt är det oförändrat. Många anfall varje natt.

April

62 anfall i april.
Ingen bra månad.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!